Qi gong

Direkte oversat betyder qi gong 'energi arbejde'. Det er et 5000 år gammelt kinesisk trænings system bestående af forskellige øvelser der har til formål at opbygge, balancere og kultivere kroppens qi (energi) og dermed bedre kroppen og psykens generelle tilstand. Qi gong har sit udspring i traditionel kinesisk medicin og har altid været et vigtigt element i behandling og rehabilitering i det kinesiske sundhedssystem.

Der eksisterer mange forskellige qi gong forme og stilarter med hver deres type øvelser. Nogle qi gong forme er målrettet specifikke helbredsmæssige problemer. Andre har fokus på åndedræt og andre igen koncentrerer sig mere om det meditative aspekt. Fælles for dem alle er fokus på holistisk træning og koordinering af krop, åndedræt og sind.

Qi gong øvelser består både af langsomme flydende bevægelser i stil med Tai chi, men kan også indeholde mere statiske øvelser, hvor man holder en bestemt position som i yoga.  Der kan også indgå stillesiddende meditative øvelser.

På et mere avanceret niveau søger Qi gong og vække udøverens sande natur ved at løfte sindet til højere planer mod den oplyste bevidsthedstilstand.

Der skelnes traditionelt mellem de indre og de ydre træningsmetoder. De ydre systemer er  simple fysiske øvelser, ikke stort forskellige fra almindelig gymnastik. De traditionelle og mere komplekse indre systemer kræver, udover en forståelse af teorien bag øvelserne, også optræning af en intern sensitivitet der gør udøveren i stand til at lytte(mærke) hvad der foregår dybt inde i kroppen.

 

Alle er i stand til at træne Qi gong, uanset alder, helbredstilstand og fysisk. De bløde øvelser hverken stresser eller belaster kroppen og korrekt udført Qi gong vil hurtigt medføre en række positive forandringer i krop og sind.

 

 


 

1824 Qi Gong
Mandag 17.30-18.30

 

 

På dette hold vil vi starte med at lære et populært qi gong sæt kaldet de 18 øvelser og vi vil slutte hver klasse af med en kort meditation, der har til formål at opbygge intern sensitivitet og fokus. Vi vil også komme ind på principperne bag qi gong, hvordan og hvorfor det virker. Har du svært ved at stå op i længere tid, kan de fleste af øvelserne udføres fra siddende stilling.Pris kr.: 400,-
Hedehusene Idræts Forening - en forening i bevægelse